Nieuwsbrief Dorpsraad Badhoevedorp
  December 2014
IN DEZE NIEUWSBRIEF 
  • Digitale nieuwsbrief
  • Zorg en ondersteuning
  • Nieuwe website
  • EHBO in Badhoevedorp
  • Fijne feedagen!
BINNENKORT...
Extra Algemene Ledenvergadering:
dinsdag 13 januari 2015 om 20.00 uur in de Karavanserai (agenda).
Nieuw: een digitale nieuwsbrief
 
Als Dorpsraad vinden wij het belangrijk om alle inwoners van Badhoevedorp op de hoogte te houden van wat er speelt in ons dorp. Daarvoor brengen we onder andere twee keer per jaar de krant ‘Ons Dorp’ uit. Dat is natuurlijk een prachtige medium, maar soms kan nieuws niet een paar maanden wachten. We willen u dus vaker kunnen informeren.
 
Daarom beginnen we iets nieuws: een digitale nieuwsbrief. En dit is het eerste exemplaar.
 
De nieuwsbrief zal via e-mail worden verspreid aan alle geïnteresseerden die zich daarvoor hebben aangemeld. Er is inmiddels een redactie gevormd en die heeft al veel ideeën om iets moois te maken van dit nieuwe medium voor de Dorpsraad.
 
Wil je de digitale nieuwsbrief ook ontvangen?
Meld je via deze link meteen aan.
 
Lijkt het je leuk om mee te helpen aan of heb je suggesties voor de nieuwsbrief? Laat het ons dan horen op redactie@dorpsraadbadhoevedorp.nl.
Haarlemmermeer klaar voor ‘zorg en ondersteuning in 2015’?
Op 1 januari 2015 verandert er veel: gemeenten  krijgen er taken bij op het gebied van zorg en ondersteuning van jong tot oud. De vernieuwde WMO, de nieuwe Jeugdwet en de nieuwe Participatiewet. Deze moeten er specifiek voor zorgen dat mensen, ook met een beperking, langer thuis kunnen blijven wonen en deel kunnen nemen aan het sociale leven. Of dat nu door middel van werk gebeurt, via dagbesteding of kontakten met familie, vrienden of vrijwilligers. Zo wil de overheid bijdragen aan een inclusieve samenleving, waarin als vanzelfsprekend ook rekening wordt gehouden met mensen met een beperking.
 
Tegelijkertijd is de overgang van zorg van rijksoverheid naar gemeente een grote bezuinigingsoperatie die gepaard gaat met kortingen op de budgetten. Die kortingen zullen in de gemeente Haarlemmermeer geleidelijk ingevoerd worden. Om de veranderingen op te vangen richt Haarlemmermeer zich op de brede zorg voor alle inwoners en de betrokkenheid van dorpen en kernen: er zal meer op de inwoners zelf neerkomen. Op de website ‘Meer Voor Elkaar’  (http://meervoorelkaar.net/) staan alle plannen en berichten van de gemeente.
 
De veranderingen in wat wel het ‘Sociaal Domein’ wordt genoemd - anders gezegd: het maatschappelijk leven - hebben ook gevolgen voor veel inwoners van Badhoevedorp, Nieuwe Meer en Lijnden. De nieuwe werkgroep Sociaal Domein van Dorpsraad  Badhoevedorp heeft adviezen gegeven over de plannen van de gemeente. Een aantal van die adviezen zijn overgenomen. Voor een aantal andere adviezen wachten wij nog op een toelichting. U kunt de adviezen vinden op onze website. Inmiddels heeft Bob Bekker, voorzitter van de werkgroep, een zetel in de Participatieraad, de adviesraad van de gemeente voor het Sociaal Domein. Hij maakt deel uit van de Praktijkvleugel van deze raad. Hoe alles in 2015 in de praktijk uitwerkt, is nog lang niet duidelijk. Met betrekking tot  de gevolgen van de nieuwe Jeugdwet en van de Participatiewet bestaan nog vraagtekens.
 
De werkgroep blijft niet alleen het beleid van de gemeente kritisch volgen, maar wil ook meer zicht krijgen op de positie van inwoners die een zorgvraag hebben, in een isolement leven of op een ander gebied vragen hebben of informatie tekort komen. We nemen daarom deel aan overlegbijeenkomsten van o.a. zorgaanbieders. Zo worden de ontwikkelingen in Badhoevedorp e.o. op de voet gevolgd.
 
Vooral wil de Werkgroep van inwoners zélf horen wat hun ervaringen zijn in de nieuwe situatie. Aarzel niet kontakt met de werkgroep op te (laten) nemen! Ook als u informatie wenst  voor derden of iemand in uw buurt.
 
of telefonisch via de voorzitter Bob Bekker (020- 659 48 62)
Bob Bekker, Ineke Ebbers, Anne Marie Kamevaar-Kegel en Albert Roos   
Nieuwe outfit voor de website
 
Www.dorpsraadbadhoevedorp.nl is nog steeds het oude vertrouwde adres van de website van de Dorpsraad. Echter, de website is in een nieuw jasje gestoken. Wat heet! Niet alleen een nieuwe jas, maar een geheel nieuwe outfit!
 
Op de homepagina staan de laatste nieuwtjes en wetenswaardigheden; voor nog meer informatie is op de pagina ‘Actueel’ per onderwerp of thema overzichtelijk gerangschikt. Wilt u meer weten over HOV, de omlegging A9 of het Groenstructuurplan, op deze plek kunt u meer inhoudelijke informatie vinden.
 
Op de pagina ‘Agenda’ kunt u zien wanneer de Dorpsraad en de werkgroepen vergaderen, of wanneer er belangrijke data zijn die Badhoevedorp aangaan. De plenaire vergaderingen van de Dorpsraad zijn openbaar en u bent van harte uitgenodigd om eens aan te schuiven om mee te praten en te denken over een of meerdere onderwerpen van uw interesse.
 
Bij ‘Dorpsraad’ staat alles over de Dorpsraad, de werkgroepen, verslagen, maar ook de uitgaven van de Dorpsraad, zoals de dorpskrant ‘Ons Dorp’ en in de zeer nabije toekomst ook de Nieuwsbrief.
De pagina ‘Het Dorp’ bevat een fotogalerij, historische informatie en andere wetenswaardigheden over Badhoevedorp.
 
Op de contactpagina kunt u de contactgegevens vinden, maar ook een reactie-formulier waarmee u contact kunt leggen met de Dorpsraad, vragen stellen of zich aanmelden voor het lidmaatschap en/of de nieuwsbrief.
 
Met dank aan websitebouwer Erwin Geiger voor zijn onuitputtelijke geduld om dit traject tot een goed einde te brengen.
Heeft B´dorp nog wel EHBO in 2015?
Momenteel staat de EHBO vereniging in Badhoevedorp op het punt van omvallen. De huidige leden zouden dit zeer jammer vinden en moeten dan gaan omzien naar een andere vereniging. Dit heeft mogelijk ook grote gevolgen voor de activiteiten als Avondvierdaagse in het dorp waarbij EHBO vereist zijn. Meer………
Fijne feestdagen en een gelukkig 2015
  De Dorpsraad wenst u fijne feestdagen en alle goeds voor 2015!
Dorpsraad Badhoevedorp, www.dorpsraadbadhoevedorp.nl