Nieuwsbrief Dorpsraad Badhoevedorp
 
29 Januari 2016
IN DEZE NIEUWSBRIEF 
  • OV-vragenlijst
  • Nieuwe Dorpsgids
  • Vervolg Quatrebras
  • Fietspad en milieugevaar
  • Vrijwilligers gevraagd
 
 
 
 
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
Vul de OV-vragenlijst van de gemeente in...en maak vooral opmerkingen! 
 
De gemeente wil een beeld krijgen van de behoefte aan openbaar vervoer en houdt daarom een online-onderzoek in de periode 28 januari tot en met 3 februari a.s. Ook worden - als het goed is- interviews afgenomen a.s. woensdag op de markt.
 
De vragenlijst is te vinden op www.haarlemmermeer.nl/nieuws
 
Maak van de mogelijkheid gebruik, vul de vragenlijst in en vraag anderen dit te doen! Vul vooral ook de open vraag aan het eind in. Daar is ruimte voor de problemen waar u tegenaan loopt nu de nieuwe dienstregeling van kracht is. 
Natuurlijk brengen wij de meldingen die wij hebben gekregen en het beeld dat wij hebben van de gevolgen in bij de gemeente, daar hebben wij afspraken over gemaakt. 
 
De resultaten van het onderzoek gaan naar de gemeenteraad, die daarna aanbevelingen zal doen voor het Programma van Eisen 2018 van de Stadsregio. Want die gaat over ons OV....

Een nieuwe Dorpsgids
 
Wat vroeger de gemeentegids was, wordt nu de Dorpsgids! De Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp heeft samen met de Stichting Maatvast het initiatief genomen om een Dorpsgids uit te brengen, met alles wat Badhoevedorp te bieden heeft aan zorg, welzijn en ontspanning maar natuurlijk ook winkels. In de toekomst zal de sociale kaart en activiteiten ook op een website te vinden zijn. In het voorjaar zal de gids huis aan huis verspreid worden. 
Momenteel is het bedrijf Akse Media lokaal adverteerders aan het benaderen of deze interesse hebben om te adverteren in de gids.

Vervolg Park Quatrebras...
 
Het doortrekken van de Keizersweg wordt uitgesteld, dat is goed nieuws. Want dat betekent dat grote strook groen behouden kan blijven. Ook heeft de gemeenteraad aandacht geschonken aan het pleidooi voor voldoende parkeerplaatsen. Helaas wil men daar groen voor opofferen....
 
 
Fietspad en milieugevaar
Alle inwoners van Badhoevedorp en Nieuwemeer hebben belang bij een recreatief fietspad op het dijklichaam van de omgelegde A9 in Oostelijk Badhoevedorp en bij een ecologische zone bij het golfterrein die volgens de afspraken wordt aangelegd en onderhouden. De gemeente heeft niet de verantwoordelijkheid genomen om belangen van de inwoners te bewaken: met de golfbaan en Schiphol zijn, buiten de bewoners om, andere afspraken gemaakt. Wethouder Nederstigt heeft toegezegd zich in te spannen zodat het fietspad alsnog gerealiseerd kan worden. Maar inmiddels  heeft Rijkswaterstaat het dijklichaam gewoon afgegraven, waardoor de aanleg van het fietspad op het dijklichaam onmogelijk is geworden.
 
En waarbij voor bewoners nog steeds niet onomstotelijk duidelijk is of het afgraven van dat dijklichaam gevolgen zal hebben voor de zandput met milieugevaarlijke stoffen. De gemeente heeft wel een nieuwe beoordeling laten maken, maar niet alle onderliggend rapporten zijn openbaar en ook zijn relevante rapporten niet allemaal meegenomen. Zie  hiervoor de website van Nieuwemeer (www.nieuwemeer.info) De gemeenteraad dringt aan op monitoring.
 
 
Vrijwilligers gevraagd!
Word actief bij de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp en meld u aan als vrijwilliger! Wij zoeken mensen die willen meewerken aan een toekomstbestendig dorp. Dat kan door eenmalig iets te doen, of door kortere of langere tijd, uw kennis en/of betrokkenheid in te zetten.

Dorpsraad Badhoevedorp, www.dorpsraadbadhoevedorp.nl