Nieuwsbrief Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp
 
13 juni 2016
IN DEZE NIEUWSBRIEF 
  • STEM voor een groene A9
  • Openbare Dorpsraadbijeenkomst en Dorpsraadcafé op 23 juni
  • VDB bij jaarmarkt
  • Vrijwilligers gevraagd
 
 
 
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
STEM en stuur door:
geef Badhoevedorp een groene A9 !
 Met uw stem op www.groensteidee.nl voor Badhoevedorp maakt ons dorp kans op een bedrag van € 15.000,=. Daarmee kan de oude A9 tijdelijk zo worden ingericht dat alle bewoners er plezier van hebben: een groen Pauze-landschap voor wandelen, spelen, tuinieren en honden uitlaten. Er verdwijnt veel groen uit het dorp en dat krijgen we, volgens berekening van de gemeente, pas over 20 jaar, en dan maar ten dele, terug. Voorlopig krijgen we dat niet.
Stem voor 23 juni 12.00 uur op Badhoevedorp op www.groensteidee.nl en stuur dit bericht zoveel mogelijk door! De uitslag is op 26 juni.
Openbare Dorpsraadbijeenkomst en Dorpsraadcafé
op donderdag 23 juni 
De Openbare Dorpsraadbijeenkomst van donderdag 23 juni a.s. gaat van start om 20.00 uur in het Dorpshuis. Op de agenda staan de volgende onderwerpen:
  • Het Groenste Idee van de Haarlemmermeer: een Pauzelandschap op de A9
  • Prijsuitreiking van de ontwerpen voor het Pauzelandschap gemaakt door leerlingen van het Kaj Munk Technasium. In het kader van de opdracht 'klimaatvriendelijke stad' maakten zij ontwerpen voor de tijdelijke inrichting van de A9. De jury bestaat uit: Piet Bouwhuis (oud-voorzitter Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp),  Hannie Toussaint Raven en Corrie Blom (actieve leden VDB), Wilma IJzerman (Vrouwenvereniging Badhoevedorp) en Peter Verdaasdonk (Businessclub Badhoevedorp). 
  • Wat gebeurt er in het dorp? Op 16 juni vergadert de gemeenteraad over de voortgang van de omlegging van de A9 en de nieuwe inrichting van het dorp. Wat heeft dat voor gevolgen voor de inwoners? 
Dorpsraadcafé met als thema: hou houden we Badhoevedorp leefbaar?
Na de pauze is het woord aan de bezoekers van de bijeenkomst. Wij horen graag wat u belangrijk vindt voor de toekomst van ons dorp en wat u zou willen bijdragen. Van een idee tot steun en hulp. Net als verleden jaar doen we dat met een Dorpsraadcafé, zodat er gelegenheid is om echt met elkaar in gesprek te gaan. 
VDB aanwezig bij jaarmarkt
 Op zaterdag 11 juni vond de Jaarmarkt in Badhoevedorp plaats. Ook de VDB was weer aanwezig met de stamtafel, waarbij iedereen kon aanschuiven of in gesprek gaan met een van de aanwezigen. Uiteraard was het Badhoevedorpse voorstel voor het groenste idee van de Haarlemmermeer (zie boven) vaak onderwerp van gesprek en konden bezoekers ter plekke stemmen en hun stem later thuis bevestigen.
Vrijwilligers gevraagd!
Word actief bij de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp en meld u aan als vrijwilliger! Wij zoeken mensen die willen meewerken aan een toekomstbestendig dorp. Dat kan door eenmalig iets te doen, of door kortere of langere tijd, uw kennis en/of betrokkenheid in te zetten. Aanmelden kan bij secretaris@dorpsraadbadhoevedorp.nl of telefonisch: 06-14659530

Dorpsraad Badhoevedorp, www.dorpsraadbadhoevedorp.nl