Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp www.dorpsraadbadhoevedorp.nl
22 december 2016
IN DEZE NIEUWSBRIEF 
  • Balans eind 2016
  • Kerstboominzamelactie
  • Wandelbos en bomen
  • Meedenken en doen!
 
 
 
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
Balans eind 2016!
 
Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp (VDB) sluit het jaar af met een positieve balans.
De oude A9 is al voor de helft afgesloten en dat is, zeker voor direct omwonenden, meteen te merken aan het geluid.
Een ander positief punt is dat de ecologische zone bij het nieuwe Corendon hotel behouden zal blijven nadat wij hadden aangekaart dat die zone uit het bestemmingplan verdwenen was.  
In 2017 willen we zorgen dat deze verbeteringen blijven bestaan en zich voortzetten door te blijven inzetten op de terugkeer van groen.
Helaas zal vanaf begin 2017 vooral in eerste instantie kaalslag te zien zijn.  
In januari zal de VDB nader berichten over de laatste plannen en op 25 januari 2017 zal de eerste openbare dorpsraadbijeenkomst worden gehouden. 

Kerstboominzamelactie 
              
De grote Kerstboominzamelactie is op woensdagmidag 11 januari van 12.30 uur tot 16.00 uur! Op die dag staan 5 containers klaar om de bomen in te leveren. De jeugd tot 14 jaar verdient per ingeleverde boom 50 cent én een lot. Met dit lot is een waardebon te winnen van
€ 10,--€ 20,--, €30,-- of € 50,--. te besteden bij De Ommekeer Speelgoed in de Badhoevelaan. De trekking is aansluitend op 11 januari om 16.30 uur in het Dorpshuis.
Met dit initiatief van het Jeugdhonk Baddies en de VDB voorkomen we dat bomen rondslingeren, de jeugd werkt samen met elkaar en het versterkt de band met de bewoners van ons dorp. 
Een oproep aan alle bewoners: bewaar de afgetuigde boom dus nog even voor onze jeugd tot woensdagochtend 11 januari! (anders wordt de boom al 9 januari opgehaald door Meerlanden………..)
De containers zijn te vinden op de volgende locaties: 
·       Het Dorpshuis Snelliuslaan;
·       Generaal Snijdersplantsoen hoek Rijstvogelstraat;
·       Eksterstraat speelterrein;
·       Anemoonlaan hoek Anjersingel;
·       Keplerstr. hoek Kamerlingh Onneslaan speelterrein.
 
Wandelbos en de bomen
Op 9 december hebben vier Badhoevedorpers samen met drie medewerkers van de gemeente een rondje door het wandelbos gemaakt. Uitgangspunt voor deze rondgang was de gedachte: zoveel mogelijk bomen zo lang mogelijk behouden. Er is per boom bekeken of deze wel of niet gekapt moet worden. In overleg bleek toch nog enkele bomen dit lot (op korte termijn in ieder geval) bespaard te kunnen blijven. Ook is de afspraak gemaakt dat een tijdelijk doorgang (in afwachting van een brug) zal worden aangebracht om de losse stukken bos onderling verbonden te houden. 
Eerder was een aantal piketpaaltjes geplaatst om aan te geven waar volgens de planning op korte termijn bomen dienen te worden gekapt, waarna er vervolgens moet worden uitgegraven voor een waterpartij. Een aantal van deze piketpaaltjes was inmiddels verwijderd of losgewrikt. Een stil protest van bewoners tegen het grote verlies aan groen?
De bomen die werkelijk gekapt gaan worden zullen op korte termijn van een oranje stip worden voorzien. Aan de hand van deze selectie zal een definitieve kapvergunning worden aangevraagd; als die wordt verstrekt zal het daarna nog zes weken mogelijk zijn om bezwaren in te dienen.
Meedenkers en -doeners gevraagd!
Word actief bij de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp, een vereniging van en voor het dorp, en meld u aan. Wij zoeken mensen die willen meewerken aan een toekomstbestendig dorp. Dat kan door eenmalig iets te doen, of door kortere of langere tijd, uw kennis en/of betrokkenheid in te zetten. Aanmelden kan bij secretaris@dorpsraadbadhoevedorp.nl of telefonisch: 06-14659530

 
 
Dorpsraad Badhoevedorp, www.dorpsraadbadhoevedorp.nl