Nieuwsbrief Dorpsraad Badhoevedorp
  Februari 2015
IN DEZE NIEUWSBRIEF 
  • Van de voorzitter
  • Politiek debat provinciale staten
  • Omgevingsraad Schiphol
  • Werkgroep Sociaal domein
  • Een vriendelijk verzoek...
 
 
 
 
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
Van de voorzitter
Beste Badhoevedorpers,
 
Alle bewoners zoveel mogelijk betrekken en zoveel mogelijk in de gelegenheid stellen hun mening te geven over hoe Badhoevedorp er uit zou moeten zien. Daar zijn we in 2013 mee begonnen en daar gaan we in 2015 mee verder.
 
In 2013 vroegen we alle inwoners om hun input over het bestemmingsplan Badhoevedorp-Lijnden Oost. De resultaten waren duidelijk: kiezen voor behoud van groen, geen telkens kleiner wordend Wandelbos en geen telkens magerder wordende groene afscherming van het dorp. U kunt de resultaten vinden op de website (Dorpskrant van najaar 2013).
 
Inmiddels is het 2015 en geleidelijk aan worden onderdelen van het bestemmingsplan uitgevoerd. Met het verdwijnen van het Wandelbos - in wat nu het Voorzieningengebied heet - werd voor veel inwoners pas goed duidelijk wat dat betekent voor ons “gebruiksgroen”, naast de opluchting dat eindelijk echt het Dorpshuis werd gebouwd.
 
Ook in 2015 zetten wij ons in om te bereiken dat uw mening werkelijk gaat tellen. Wij investeren in samenwerking met de gemeente, zodat afspraken uit het verleden worden nagekomen en besluiten duidelijk worden onderbouwd. Want alleen dat is de basis voor een gelijkwaardig gesprek over plannen die ons als inwoners direct aangaan.
 
Natuurlijk gaan wij in 2015 door met betrekken van inwoners. Wij hebben nu de website, waar u uw mening kunt achterlaten. Maar wij zullen ook op andere manieren het contact met inwoners verstevigen, zowel digitaal als bijvoorbeeld door bijeenkomsten. U hoort snel weer van ons!
 
Politiek debat Provinciale staten
Vooruitlopend op de komende verkiezingen voor de Provinciale Staten, organiseert de Dorpsraad op donderdag 5 maart 2015 een politiek debat (20.00 uur in de Karavanserai).
 
Aan de orde komen lokale thema’s zoals grondgeluid, Schiphol, afwaardering Schipholweg, omlegging A9, ultrafijn stof en de Groene As. CDA, PvdA, VVD, D66, SP, Hart voor Holland en Partij voor de Dieren hebben hun deelname aan het debat al toegezegd.
 
Komt dat zien en praat mee! Voor meer informatie.
 
 
Dorpsraadlid Ciska Spikker benoemd in Omgevingsraad Schiphol
 
Ciska Spikker is op 29 januari 2015 officieel geïnstalleerd door staatssecretaris Mansveld als één van de 10 cluster-vertegenwoordigers in de Omgevingsraad Schiphol (ORS). Ciska is al jarenlang actief binnen de Dorpsraad, met name op  het dossier Schiphol.
 
De ORS is vanaf 1 januari 2015 het podium waar alle vraagstukken, belangen en partijen rond de ontwikkeling van Schiphol en omgeving bij elkaar komen. Betrokken partijen zijn overheden, de luchtvaartsector, bewoners en brancheorganisaties.
 
Als dorpsraad zijn we vol vertrouwen dat Ciska de belangen van Badhoevedorp en omstreken goed kan vertegenwoordigen. 
 
Werkgroep Sociaal domein
De werkgroep Sociaal domein heeft een afspraak gehad met wethouder Horn.
 
Onderwerpen die onder andere aan bod kwamen waren:
- waar vind je informatie over oplossingen voor je problemen, zodat je op een goede manier langer thuis kunt wonen?
- hoe kun je zorgvragen zoveel mogelijk opvangen, maar ook hoe kun je die met preventieve maatregelen zo veel mogelijk voorkomen?
 
Horn onderschreef de visie van de werkgroep en we hebben afgesproken dat de werkgroep direct kan aankloppen bij de wethouder wanneer knelpunten in het dorp onopgelost blijven.
 

 
Een vriendelijk verzoek
 
De Dorpsraad Badhoevedorp maakt deze nieuwsbrief om zo veel mogelijk inwoners van Badhoevedorp te informeren over actuele ontwikkelingen die belangrijk zijn voor ons dorp.
 
We vragen graag uw hulp bij het vergroten van de bekendheid van deze nieuwsbrief. Kent u andere belangstellenden? U kunt de nieuwsbrief doorsturen via de links / buttons in de linker kantlijn. Onze hartelijke dank!!
 
Dorpsraad Badhoevedorp, www.dorpsraadbadhoevedorp.nl