Bestemmingsplan

Dorpsraad pleit bij gemeenteraad voor voortgangsrapportage Masterplan

. thema's: Algemeen, Bestemmingplan, Dorpshuis/MFA, Omlegging A9, Veldpost/Sportvelden

De DRB is van mening dat het tijd is voor een kamerbrede voortgangsrapportage Masterplan, waarin niet alleen de budgettaire aspecten maar vooral de leefbaarheidsbeloften van het Masterplan tegen het licht worden gehouden. Vandaag sprak Dorpsraadslid Philip Helmer de gemeenteraad toe. 'RWS heeft straks zijn verkeersprobleem opgelost, Schiphol is beter bereikbaar geworden, maar gemeente en DRB zitten met een zware hypotheek die niet op de bewoners mag worden afgewenteld.

Politiek Debat met Badhoevedorpse Twist

. thema's: Algemeen, Bestemmingplan, Groenstructuurplan, Omlegging A9, Schiphol , Veldpost/Sportvelden

Vorige week donderdag organiseerde de dorpsraad een goed bezocht Politiek Debat met vertegenwoordigers van de politieke partijen die deelnemen aan de Provinciale statenverkiezingen op 18 maart a.s. Insteek waren een aantal typisch lokale hete hangijzers, waarover de politieke partijen de afgelopen vijf weken al werden ondervraagd. Terwijl de landelijke politici op de TV hun robbertjes uitvochten werd in de Karavanserai door maar liefst 11 verschillende partijen duidelijk gemaakt hoe zij de Badhoevedorpse belangen provinciaal willen behartigen. Conclusie van de avond was voor Dorpsraadvoorzitter Anne Marie Kamervaar-Kegel duidelijk: 'Het groen voor Badhoevedorp en omstreken staat bij alle partijen goed op de kaart!' De Dorpsraad kreeg van de deelnemers ook mooie complimenten over deze toch wel unieke aanpak.

Jaarlijkse Informatiemarkt

. thema's: Bestemmingplan, Dorpshuis/MFA, Groenstructuurplan, HOV, Omlegging A9, Schiphol , Sloterbrug, Veldpost/Sportvelden, Algemeen

Op woensdag 10 december 2014 werd de jaarlijkse informatiemarkt gehouden over de laatste ontwikkelingen over de gebiedsontwikkeling Badhoevedorp en de omlegging van de A9. Aan de grote maquette van Badhoevedorp werden weer vele geanimeerde gesprekken gevoerd en stonden de medewerkers van de gemeente Haarlemmermeer, Badhoevebuurt cv, Rijkswaterstaat en de Stadsregio paraat om vragen te beantwoorden op allerlei gebied. Ook de Dorpsraad Badhoevedorp was aanwezig met een eigen stand en verschillende bestuursleden om vragen uit het dorp te beantwoorden, net als de collega’s van Buurtvereniging Nieuwemeer.

Bezoek Burgemeester en Wethouders

. thema's: Bestemmingplan, Groenstructuurplan, Omlegging A9, Algemeen

Op vrijdag 14 november 2014 bezochten B&W de “cluster van kernen” Boesingheliede, Lijnden, Badhoevedorp en Nieuwemeer. De start was in De Vluchthaven in Lijnden waar de Dorpsraad Badhoevedorp van de gelegenheid gebruik maakte om aandacht te vragen voor een aantal uiteenlopende onderwerpen. (foto: in Rehoboth werden de aandachtspunten van de Nieuwemeer besproken)

Gebiedsvisie 2040

. thema's: Schiphol , Bestemmingplan

Gebiedsvisie 2040 Met deze Gebiedsvisie 2040 leggen de gezamenlijke partijen de basis om sturing te geven aan de ontwikkelingen in de Schipholdriehoek voor de korte maar bovenal de (middel-) lange termijn. De gebiedsvisie vormt daarmee input voor gemeenten en provincie om de planologische kaders op orde te brengen. Op weg naar de verwezenlijking van de grootse kansen in de Schipholdriehoek. Ga naar > voor het volledige rapport.