Dorpshuis

Dorpsraad spreekt in over voortgangsrapportage

. thema's: Algemeen, Centrum, Dorpshuis/MFA, Groenstructuurplan, Omlegging A9

Vorige week donderdag, 4 juni, werd in de gemeenteraad een sessiedebat gevoerd over de voortgangsrapportage Gebiedsontwikkeling Badhoevedorp. Anne Marie Kamevaar-Kegel sprak namens de Dorpsraad in. Ze benadrukte dat de gemeente niet moet wachten met het aanleggen van groen, omdat de leefbaarheids- en milieuverbetering voor Badhoevedorp daarvan afhankelijk zijn. Ook voor de functie van het nieuwe dorpshuis als 'hart' van Badhoevedorp, pleitte zij voor een goede bereikbaarheid en ontsluiting.

Dorpsraad spreekt in over convenant

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA, Omlegging A9, Quartebras

Dorpsraadvoorzitter Anne Marie Kamevaar-Kegel sprak op 30 april in bij het vragenuur van de Gemeenteraad. Zij pleitte voor het nakomen van het convenant tussen gemeente en dorpsraad. 'Dorpsraad Badhoevedorp wil zijn kant van het Convenant uitvoeren: zo vroeg mogelijk betrokken zijn bij plannen om te adviseren aan het college. Die afspraak blijkt niet gewaarborgd.' Als voorbeeld noemde zij het participatieproces rond het Voorzieningengebied. Ik verzoek de leden van de raad zorg te dragen voor een analyse van het participatieproces in het Voorzieningengebied zodat hieruit lering kan worden getrokken voor de toekomst.'

Dorpsraad pleit bij gemeenteraad voor voortgangsrapportage Masterplan

. thema's: Algemeen, Bestemmingplan, Dorpshuis/MFA, Omlegging A9, Veldpost/Sportvelden

De DRB is van mening dat het tijd is voor een kamerbrede voortgangsrapportage Masterplan, waarin niet alleen de budgettaire aspecten maar vooral de leefbaarheidsbeloften van het Masterplan tegen het licht worden gehouden. Vandaag sprak Dorpsraadslid Philip Helmer de gemeenteraad toe. 'RWS heeft straks zijn verkeersprobleem opgelost, Schiphol is beter bereikbaar geworden, maar gemeente en DRB zitten met een zware hypotheek die niet op de bewoners mag worden afgewenteld.

Jaarlijkse Informatiemarkt

. thema's: Bestemmingplan, Dorpshuis/MFA, Groenstructuurplan, HOV, Omlegging A9, Schiphol , Sloterbrug, Veldpost/Sportvelden, Algemeen

Op woensdag 10 december 2014 werd de jaarlijkse informatiemarkt gehouden over de laatste ontwikkelingen over de gebiedsontwikkeling Badhoevedorp en de omlegging van de A9. Aan de grote maquette van Badhoevedorp werden weer vele geanimeerde gesprekken gevoerd en stonden de medewerkers van de gemeente Haarlemmermeer, Badhoevebuurt cv, Rijkswaterstaat en de Stadsregio paraat om vragen te beantwoorden op allerlei gebied. Ook de Dorpsraad Badhoevedorp was aanwezig met een eigen stand en verschillende bestuursleden om vragen uit het dorp te beantwoorden, net als de collega’s van Buurtvereniging Nieuwemeer.