Dorpshuis

30 oktober: Openbare Dorpsraadbijeenkomst: Schiphol, Badhoevedorp en Groene Kansen

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA

De openbare bijeenkomst op maandag 30 oktober om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in het Dorpshuis staat dit keer in het teken van de groei  van Schiphol, waarover veel in de krant heeft gestaan. Groei van Schiphol heeft ook gevolgen voor Badhoevedorp. Spreker is Ciska Spikker, clustervertegenwoordiger Zwanenburgbaan buitengebied.  De titel van haar inleiding is: Schiphol als plofkip. De afgelopen maanden heeft de VDB ook gewerkt aan een Groene Kansenkaart van het dorp. Met wekelijkse dorpswandelingen is geïnventariseerd waar de Groene Kansen liggen. Postzegel parktjes, stadstuinieren, het kan ook in Badhoevedorp!  De uitvoering heeft natuurlijk de nodige voeten in de aarde en daarover gaan we met u in gesprek

25 september: Openbare Dorpsraadbijeenkomst 85 jaar VDB

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA

Op 1 oktober 1932 werd de buurtvereniging “Badhoeve” opgericht en op 4 oktober van dat jaar was de eerste vergadering. De naam is in de loop der jaren gewijzigd in Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp (VDB).  Onveranderd bleef het doel van de vereniging, zo genoemd in de statuten:  de behartiging van de algemene belangen van de inwoners van Badhoevedorp, speciaal deze die verband houden met het wonen of werken in Badhoevedorp.

De Vereniging is van en voor het dorp met o.a. het digitale dorpsplein HalloBadhoevedorp.

De feestelijke openbare bijeenkomst op maandag 25 september om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in het Dorpshuis staat  in het teken van dit jubileum. Wie jarig is trakteert. Er is een jubileumboekje gemaakt over 85 jaar VDB in vogelvlucht en de auteur is Renée Heijmans. Leden van de VDB ontvangen dit boekje thuis.

Een 85 jarige kan nog steeds vernieuwend zijn. We laten zien wat er voor de nabije toekomst op stapel staat.

28 juni: Openbare Dorpsraadbijeenkomst

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA

De openbare dorpsraadbijeenkomst van woensdag 28 juni om 20..00 uur heeft als thema: Invloed van bewoners op het nieuwe dorpscentrum? Een belangrijk onderwerp voor de directe toekomst van Badhoevedorp. Te gast zijn Ron Voskuilen, projectdirecteur Gebiedsontwikkeling Badhoevedorp en Carlinde Adriaanse, omgevingsmanager. Als afsluiting van deze avond is een dorpscafé op het  terras van het Dorpshuis. Inloop vanaf 19.30 uur.

Dorpsraad spreekt in over voortgangsrapportage

. thema's: Algemeen, Centrum, Dorpshuis/MFA, Groenstructuurplan, Omlegging A9

Vorige week donderdag, 4 juni, werd in de gemeenteraad een sessiedebat gevoerd over de voortgangsrapportage Gebiedsontwikkeling Badhoevedorp. Anne Marie Kamevaar-Kegel sprak namens de Dorpsraad in. Ze benadrukte dat de gemeente niet moet wachten met het aanleggen van groen, omdat de leefbaarheids- en milieuverbetering voor Badhoevedorp daarvan afhankelijk zijn. Ook voor de functie van het nieuwe dorpshuis als 'hart' van Badhoevedorp, pleitte zij voor een goede bereikbaarheid en ontsluiting.

Dorpsraad spreekt in over convenant

. thema's: Algemeen, Dorpshuis/MFA, Omlegging A9, Quartebras

Dorpsraadvoorzitter Anne Marie Kamevaar-Kegel sprak op 30 april in bij het vragenuur van de Gemeenteraad. Zij pleitte voor het nakomen van het convenant tussen gemeente en dorpsraad. 'Dorpsraad Badhoevedorp wil zijn kant van het Convenant uitvoeren: zo vroeg mogelijk betrokken zijn bij plannen om te adviseren aan het college. Die afspraak blijkt niet gewaarborgd.' Als voorbeeld noemde zij het participatieproces rond het Voorzieningengebied. Ik verzoek de leden van de raad zorg te dragen voor een analyse van het participatieproces in het Voorzieningengebied zodat hieruit lering kan worden getrokken voor de toekomst.'

Dorpsraad pleit bij gemeenteraad voor voortgangsrapportage Masterplan

. thema's: Algemeen, Bestemmingplan, Dorpshuis/MFA, Omlegging A9, Veldpost/Sportvelden

De DRB is van mening dat het tijd is voor een kamerbrede voortgangsrapportage Masterplan, waarin niet alleen de budgettaire aspecten maar vooral de leefbaarheidsbeloften van het Masterplan tegen het licht worden gehouden. Vandaag sprak Dorpsraadslid Philip Helmer de gemeenteraad toe. 'RWS heeft straks zijn verkeersprobleem opgelost, Schiphol is beter bereikbaar geworden, maar gemeente en DRB zitten met een zware hypotheek die niet op de bewoners mag worden afgewenteld.

Jaarlijkse Informatiemarkt

. thema's: Bestemmingplan, Dorpshuis/MFA, Groenstructuurplan, HOV, Omlegging A9, Schiphol , Sloterbrug, Veldpost/Sportvelden, Algemeen

Op woensdag 10 december 2014 werd de jaarlijkse informatiemarkt gehouden over de laatste ontwikkelingen over de gebiedsontwikkeling Badhoevedorp en de omlegging van de A9. Aan de grote maquette van Badhoevedorp werden weer vele geanimeerde gesprekken gevoerd en stonden de medewerkers van de gemeente Haarlemmermeer, Badhoevebuurt cv, Rijkswaterstaat en de Stadsregio paraat om vragen te beantwoorden op allerlei gebied. Ook de Dorpsraad Badhoevedorp was aanwezig met een eigen stand en verschillende bestuursleden om vragen uit het dorp te beantwoorden, net als de collega’s van Buurtvereniging Nieuwemeer.